Kulturnatta på Göteborgs Konsthall

Fredag 29 oktober 2021, kl. 18 - 22

Foto: Hendrik Zeitler, bilden är beskuren.

Välkommen till Kulturnatta på Göteborgs Konsthall! Kvällen bjuder på visningar av utställningen The Ghost Ship and the Sea Change, bokrelease av Göteborgs Konsthall – en hundraårig konsthistoria och Koloni står för livemusik och DJ.

Under Kulturnatta på Göteborgs Konsthall kan du följa med på visning av den kritikerrosade biennalutställningen The Ghost Ship and the Sea Change, skapa i vår öppna verkstad och ta del av releasen för den rykande färska boken Göteborgs Konsthall – en hundraårig konsthistoria, den första samlade berättelsen över vår historia. Under kvällen står Koloni, en av Göteborgs främsta nomadiska scener för livemusik och DJ och det bjuds på förfriskningar. Boken finns till försäljning till ett generöst specialerbjudande hela Kulturnatta.

Göteborgs Konsthall – en hundraårig konsthistoria tar avstamp i 1800-talets Europa då konstutställningar för allmänheten etablerades, via Jubileumsutställningen i Göteborg 1923 då konsthallen öppnade och för oss ända fram till pandemiåret 2020. Boken är skriven av Andréas Hagström tillsammans med flera inbjudna författare och släpps på bokförlaget Null & Void Books där Jonas Williamsson står för grafisk form och Peo Olsson för fotografi. I boken skildras hur olika konstnärliga, samhälleliga och politiska rörelser har påverkat verksamheten och hur Göteborgs Konsthall i sin tur har påverkat konsten, samhället och politiken. I denna cirkelrörelse framträder konstnärer, konstverk, människor som arbetat på konsthallen, men också synen på konsten, på besökaren och pedagogiken, den nationella och regionala kulturpolitikens framväxt, staden Göteborgs utveckling – men framförallt Göteborgs Konsthalls betydelse under 100 år.

Program

18.15 – 18.30 Visning av biennalutställningen The Ghost Ship and the Sea Change

19.00-19.15 Visning av biennalutställningen The Ghost Ship and the Sea Change

19.30-19.45 Bokrelease: Andréas Hagström introducerar arbetet och tankarna bakom boken Göteborgs Konsthall – en hundraårig konsthistoria

20.00-20.20 Victor Herrero live

20.40-21.00 Palmi live

DJ Johan Helmstad spelar innan och mellan musikakterna.

22.00 Konsthallen stänger för kvällen