Kroki mitt i samtidskonsten

Måndag 11 mars 2019, kl. 17:30 - 19:45

Phoebe Boswell, Tramlines, 2015

Lär dig teckna kroki på Göteborgs Konsthall!

I samarbete med Folkuniversitetet erbjuder vi en krokikurs. Kursen inkluderar ett inledande kursmoment om teckningens grunder vilket följs av två tillfällen krokiteckning med modell. Kursen hämtar inspiration i soloutställningen Here med den brittisk-kenyanska konstnären Phoebe Boswell som under våren presenteras på Göteborgs Konsthall. I sitt konstnärskap undersöker Boswell den svarta kvinnans röst, kropp och motståndshandlingar och skildrar på olika sätt handtecknade kroppar som en plats för rörelse och protest. Kursen leds av Tomas Ekvall. Undervisningen sker i studiecirkel med gemensamma genomgångar och individuell handledning.

För vem: Kursen vänder sig till alla över 16 år som är intresserade av att teckna kroppen. Inga förkunskaper krävs.

Kostnad och anmälan: Kursen kostar 295 kronor. Anmälan sker via Folkuniversitetets hemsida. Länk till kursinformation och anmälan.

Material: Medtag eget skisspapper, blyertspennor och ritkol.

Tillfällen:
Måndag 11/3 17:30-19:45: Teckningens grunder
Måndag 18/3 17:30-19:45: Kroki
Måndag 25/3 17:30-19:45: Kroki

Välkommen!

Om kroki

”Croquis” är franska och betyder ”snabb teckning” eller ”snabb skiss”. På svenska använder vi uttrycket för modellteckning med korta ställningar, från 30 sekunder till 15-20 minuter. Kroki är ingenting man en gång lär sig och sedan kan. Den är för många yrkesverksamma konstnärer ett sätt att hålla sig i trim. Den kan ses som konditionsträning för konststuderande och konstnärer. Krokiteckningen har mycket att ge även för nybörjare och elever som inte har möjlighet att teckna mer än enstaka gånger.