Konst som mötesplats: Coast to Coast

Tisdag 24 september 2019, kl. 12:15 - 12:45

Guldiga ballongbokstäver som sitter längs ett staket, som bildar ordet "GIBCA".

Lunchföreläsning: Coast to Coast

Konstnärerna Peter Eccher och Mor Faye ”Murf” berättar om projektet och utställningen Coast to Coast, som ingår i GIBCA Extended.

Coast to Coast är ett samarbete mellan konstnärer från Göteborg och Dakar i Senegal. Samarbetet började under Dak´Art-biennalen 2018, och under sommaren 2019 har fyra senegalesiska konstnärer tillsammans med de västsvenska konstnärerna arbetat tillsammans och skapat en gemensam utställning, med utgångspunkt i GIBCA:s tematik.

Samarbetet har resulterat i utställningen Coast to Coast, som du kan se på Göteborgs Stadsbibliotek till och med den 6 oktober.

Under den här lunchföreläsningen berättar konstnärerna Peter Eccher och Mor Faye ”Murf” om projektet och utställningen, vad det innebär att skapa en transkontinental konstnärlig dialog och öppna upp en diskussion om gemensamma lokala och globala frågor som klimat-, norm- och jämställdhetsfrågor.

Deltagande konstnärer i projektet: Sara Andreasson, Kristian Berglund, Amy Célestina Ndione, Serigne Ibrahima Dieye, Peter Eccher, Ndeye Fatou Thiam aka Ina, Mor Faye, Jill Lindström.

Plats: Trappscenen på Stadsbiblioteket
Värd: Göteborgs Konsthall

Programpunkten är en del i serien Konst som mötesplats.