Konst på Wikipedia

Onsdag 8 mars 2017, kl. 17 - 20

Wikipedia skrivstuga på Göteborgs Konsthall

Vill du skriva historia – eller förbättra den?

Nu startar Göteborgs Konsthall i samarbete med Wikimedia Sverige en skrivstuga där vi tillsammans skriver om konst i allmänhet och samtidskonst i synnerhet – men förmodligen även om annat.

Under namnet Konst på Wikipedia träffas vi kl. 17-20 varje onsdag i Läsrummet på Göteborgs Konsthall,  skriver på Wikipedia, samtalar, diskuterar och fikar.

Det här är lika mycket för dig som aldrig skrivit på Wikipedia som för dig som skrivit mycket men känner att det skulle vara roligt att träffas, skriva och dela med dig av dina kunskaper. Det är för dig som vet exakt vad du vill skriva om men som kanske behöver lära grunderna för att skriva på Wikipedia, eller för dig som inte har en aning om vad du vill skriva men som tycker att det verkar spännande. Antingen du bara är nyfiken eller konstvetare så är du en värdefull deltagare. Tillsammans kan vi förbättra svenskspråkiga Wikipedia, sprida kunskap och skriva historia.

Huvudfokus ligger på att skriva om konst och konstnärer men var detta stora ämne börjar och slutar behöver inte definieras. Att skriva encyklopediska texter om samtidskonst och idag verksamma konstnärer kan vara svårt, vilket märks på att mängden sådana artiklar på svenskspråkiga Wikipedia är förhållandevis få. Tillsammans kan vi göra något åt detta.

Läs mer om vår skrivstuga