Konsert: Sofia Jernberg / Henrik Olsson / Martin Taxt Trio

Lördag 29 oktober 2016, kl. 15 - 16

Improvisationskonsert med svensk-norska trion Sofia Jernberg / Henrik Olsson / Martin Taxt. Konserten sker i samarbete med musikfestivalen GAS (Göteborgs Art Sounds).

Ungefär som i alkemi kommer denna helt nya trio att försöka gör ett pseudovetenskapligt försök att blanda vanliga saker på ett extraordinärt sätt för att skapa guld, eller åtminstone något som skimrar under Göteborg Art Sounds 2016.

Sofia Jernbergs sångstil omfattar ljud och tekniker som ofta står i kontrast till konventionell sång då hon använder sig av spruckna toner, tonhöjdslösa ljud och förvrängd röst. Martin Taxts behandling av sin mikrotonala tuba frammanar helt egna ljudvärldar och med hjälp av kontaktmikrofoner plockar Henrik Olsson upp nästan ohörbara ljud skapade genom friktion mellan metallobjekt, trästickor, papper, sand och plast.

Musikaliskt handlar det om att reda ut, och skapa den rätta balansen och proportionerna mellan ljud och tystnad, det hårda och mjuka, det elektroniska och akustiska ljuden i detta klangfulla laboratorium. Det här är en empirisk studie baserad på önsketänkande och blind tro.

Delta

Plats: Stora salen på Göteborgs Konsthall
Anmälan: Fri entré