Brunbältet – en performancevandring

Lördag 25 september 2021, kl. 12 - 13:15

HAMN, Nasim Aghili och Malin Holgersson.

Välkommen att följa med på en performancevandring genom delar av Göteborgs nazistiska och koloniala historia.

Konstnärerna HAMN, Nasim Aghili och Malin Holgersson, bjuder in till en gemensam ljudpromenad under ledning av särskilt inbjudna aktivisterna och konstnärerna Timimie Märak och Samuel Girma. Vandringen börjar med en helande ritual vid Delawaremonumentet på Stenpiren och fortsätter genom centrala delar av Göteborg.

Vi samlas vid Delawaremonumentet, Stenpiren, Göteborg. Promenaden tar ca 75 minuter. Vi rekommenderar att du laddar upp din smarttelefon, har på dig bekväma skor och tar med paraply vid regn. Och glöm inte hörlurar.

Först till kvarn: Begränsat antal platser (30 pers). Performancevandringen görs vid fyra tillfällen, klockan 12 och klockan 15 den 25 och 26 september.
Plats: Stenpiren, Delawaremonumentet
Ta med: Laddad smarttelefon och hörlurar

Under årets upplaga av Gibca presenterar konstnärerna HAMN även ljudverket Brunbältet, som blandar dokumentära röster och fiktion. Verket är en ljudpromenad som du själv kan följa på en karta i Gibcas app och lyssna till i egna hörlurar. Verket har sin utgångspunkt i Göteborgs nazistiska och koloniala historia. Läs mer om ljudverket på Gibcas hemsida.