Aktiviteter
Fre 9 jun
17:00–22:00

Vernissage:
Jag före-
ställer mig
ett hem

Datum Fre 9 jun
Tid 17:00–22:00
Entré Fri entré
Plats Göteborgs Konsthall
Past occasion
Vernissage: Jag föreställer mig ett hem – Göteborgs Konsthall 100 år Bild: Daniel EKTA Götesson, 2023

Varmt välkommen på vernissage för grupputställningen Jag föreställer mig ett hem – Göteborgs Konsthall 100 år som uppmärksammar att konsthallen fyller hundra år genom att lyfta fram ett brett urval av konstnärer som bor och verkar i Göteborg.

Utställningen utgår från idén om hemmet som en plats för minnen, berättelser och ideologiska strider och är lika mycket en hyllning till den lokala konstscenen som en spegling av stadens nyansrikedom. Vi inviger med 100-årsfestivalen, där du under tre dagar bjuds in till performance, musik, poesi, workshops och konstnärssamtal. Här utlovas dessutom mat, dryck och gött häng på konsthallens bakgård. 

Varmt välkommen!  

Program  

18.00 – Ann-Sofi Roxhage, Chef för Göteborgs Konsthall, och Petra Johansson, ny Konstnärlig ledare för Göteborgs Konsthall hälsar alla välkomna.

Dorna Aslanzadeh, en av curatorerna till Jag föreställer mig ett hem – Göteborgs Konsthall 100 år, introducerar utställningen. 

100-årsfestivalen genomförs med stöd från Näringslivsgruppen, Göteborg & Co. @goteborgcom och i samarbete med restaurangen Rollin’ Bistros som har food trucks på plats både fredag och lördag. 

Läs mer på: https://www.rollinbistros.se/ 

Det finns inga aktiviteter