Aktiviteter
Lör 1 apr
11:00–17:00

Ungt
Forum:
Festival
1-2 april  

Datum Lör 1 apr
Tid 11:00–17:00
Entré Fri entré
Plats Göteborgs Konsthall
Past occasion
Ungt Forum: Festival 1-2 april

Välkommen till en festivalhelg på konsthallen fylld med överraskningar och underhållning! Här kan du bland annat förvandla gamla plagg och accessoarer till nya i en remake-workshop, höra två Göteborgsbaserade band, uppleva en konstnärlig dansshow och besöka vår klädbytarstation. Under lördagen finns även Linda Spåman på plats för att spå den som törs!

Festivalen arrangeras av Ungt Forum, en arbetsgrupp knuten till Göteborgs Konsthall som utgörs av 11 personer mellan 16-21 år. Under det gångna året har deltagarna haft regelbundna träffar där de frågat sig hur Göteborgs Konsthall i högre grad kan bli en plats för, med och av unga i staden. Tillsammans har de planerat program som vi nu äntligen får ta del av!

lördag 1 april

12:00-15:00 Bli spådd i tarotkort av Linda Spåman

13:00-13.30 Lördagsvisning 

15:10 Dans 

15:30 Jazzmusik med bandet Soffhänget

16:00 Bandet Miledy spelar indierock

Söndag 2 april

11:00-17:00 Klädbytardag: Ta med kläder som du vill bli av med och få med dig något nytt hem! 

13.00-16.00 Remake-workshop med Hedda Röök Carlson

Om akterna

Miledy 

Miledy är ett genreöverskridande Göteborgsband med influenser från indierocken. I låtskrivandet inspireras de av bland annat personliga problem, morbröder och trassliga halsband. 

Bandet består av: Alina Feiner på trummor, Tindra Magnusson på bas, Robin Elgström Magnusson på gitarr och Louella Lundberg Sterner på sång. 

Soffhänget

Soffhänget är en jazzkvintett som startade när medlemmarna gick en musikutbildning på Ljungskile Folkhögskola. Under festivalen kommer de bjuda på en blandning av jazzstandards med en ny touch, modern jazz och egenskriven musik. 

Bandet består av: Selma Lundgren på sång, Nadja Nilsson på trummor, Hjalmar Lundqvist på bas, Emanuel Sandlund på gitarr och Liam Hansson på piano.  

Lyssna på soffhänget

Linda Spåman

Linda Spåman, eller Äkta Spåman som hon också kallar sig, är en konstnär, författare och scenograf verksam i Göteborg. Under den första dagen av Ungt Forums festival finns hon på plats på Göteborgs Konsthall för att spå dig i tarotkort! 

Linda Spåmans intresse för den esoteriska världen väcktes för ett antal år sedan då hon blev hon uppringd av en kvinna som ville komma i kontakt med en ”Real fortuneteller”. Kvinnan hade hittat fram till Spåman med hjälp av Google translate. Samtalet väckte en nyfikenhet hos konstnären som sedan dess har utforskat rollen som spådam. 

Programpunkten är öppen för alla, ingen föranmälan krävs. 

Om linda spåman

Hedda Röök Carlson

Söndagen 2 april välkomnar vi dig till en öppen remake-workshop på Göteborgs Konsthall. Här ligger fokus på hur du kan göra om dina gamla kläder och accessoarer till nya med hjälp av enkla medel som tejp, snören, säkerhetsnålar, färgpennor och knappar.  

Workshopen leds av Hedda Röök Carlson som arbetar som designer i Stockholm. Hon intresserar sig för gränslandet mellan mode och konst och genom remake skapar hon kläder, skulpturer och installationer av begagnat material och sådant som ofta anses vara skräp.  

Workshopen är öppen för alla, ingen föranmälan krävs. Material finns på plats, men ta gärna med egna kläder om det är något särskilt du vill göra om! 

Remake-workshop

Klädbytardag 

Uppdatera din garderob på ett hållbart sätt genom att byta kläder med andra! Ungt Forums festivalsöndag går i återbrukets tecken, och vi välkomnar dig därmed till en klädbytardag. Ta med dig plagg som du tröttnat på eller vuxit ur, och få med dig något nytt hem. Du kan även passa på att styla om dina nyfunna plagg i remake-workshopen i rummet intill, ledd av designern Hedda Röök Carlson. 

Miledy.