Aktiviteter
Tis 7 feb
13:15–14:45

Senior-klubben:
Suno
Mangie
Dzialas
/
Jag
Har
En
Dröm

Datum Tis 7 feb
Tid 13:15–14:45
Entré Fri entré
Plats Göteborgs Konsthall
Past occasion
Seniorklubben: Suno Mangie Dzialas / Jag har en dröm

I textila verk och målningar utmanar konstnären Małgorzata Mirga-Tas stereotypa bilder av romer både historiskt och idag, och skapar en personlig bild av romskt liv ur ett feministiskt minoritetsperspektiv.

I utställningen visas såväl äldre som helt nyproducerade verk. De senare tar sin utgångspunkt i den svensk-romska historien och erfarenheten. Konsthallens konstnärliga ledare, Stina Edblom, visar utställningen.

Om seniorklubben

Är du senior och intresserad av konst? Vill du träffa likasinnade och tillsammans gå på konstutställningar? Då är Seniorklubben något för dig!

I Seniorklubben går vi på visningar på konsthallen och besöker även andra konstarenor i staden. Vi lyssnar på föreläsningar och samtal, ofta med utgångspunkt i den pågående utställningen på konsthallen. Ibland gör vi ateljébesök hos konstnärer.

Vi talar om allt från brännande samtidsfrågor till mer vardagliga, existentiella ämnen.

Visningar på konsthallen har alltid fri entré. När vi besöker andra platser i staden kan det tillkomma en biljettkostnad.

När vi träffas på konsthallen bjuder vi alltid på en kopp kaffe!

Skicka gärna iväg en föranmälan till elisabet.udd@kultur.goteborg.se för aktiviteter du är intresserad av. Detta då vissa aktiviteter har begränsade platser och för att vi ska veta hur många koppar kaffe vi ska brygga!

Om du har frågor kan du mejla till Elisabet Udd på elisabet.udd@kultur.goteborg.se

Seniorklubbens aktiviteter