Aktiviteter
Lör 6 maj
11:00–17:00

Museernas
dag
6 maj  

Datum Lör 6 maj
Tid 11:00–17:00
Entré Fri entré
Plats Göteborgs Konsthall
Past occasion
Museernas dag! Foto: Karin Andersson

Lördagen den 6 maj bjuder Göteborgs museer och konsthall för andra gången in till Museernas dag! Under Museernas dag på konsthallen får du som besökare ta del av HDK-Valands examensutställning ”Biting My Tongue”.

Om utställningen

Årets examensutställning från mastersprogrammet på HDK-Valand, Högskolan för konst och design förenar tio konstnärer under tänkespråket att det som inte sägs är precis lika viktigt som det som sägs. Titeln Biting My Tongue är ett idiom som betyder att “bita sig i tungan” och anspelar på den växelverkan som finns mellan det uttalade och olika typer av tystnad. Bita sig i tungan kan beskrivas som att säga något men ångra det i samma ögonblick.

Program för museernas dag

13-14:

Fem konstnärer som medverkar i Biting My Tongue bjuder under Museernas dag på en guidad visning i utställningen. Visningen är ett tillfälle att bekanta sig med verken, arbetet bakom verken samt konstnärernas egna tankar om den kreativa processen.

Om guidad visning

15.30-16.30:

Lördagen den 6 maj möts konstnären Elisabeth Laasonen Belgrano, psykologen Gabriela Jones samt målningen Mixed Landscape no 1 i ett samtal. Detta samtal utspelas som ett aktivt reflekterande i ett performativt tänkande och gestaltande. Kan man ha en dialog, en interaktion, få gensvar av en målning? Vem eller vad är det som ger dessa gensvar? Är det målningen, eller en projektion av det egna jaget?

Om samtalet