Aktiviteter
Ons 31 aug
18:00–19:30

Mona
Namér – performance, film och samtal

Datum Ons 31 aug
Tid 18:00–19:30
Entré Fri entré
Plats Göteborgs Konsthall
Anmälan Ingen föranmälan, först till kvarn
Past occasion
Mona Namér – performance, film och samtal Stillbild från filmen A Bath In My Mother’s Womb av Mona Namér.

I ett drömlandskap utanför den fysiska världen svävar kropp och sinne mellan olika mentala tillstånd i sökandet efter total frigörelse.

Välkommen till en kväll när vi fördjupar oss i koreografen och dansaren Mona Namérs konstnärliga praktik genom performance, film och ett fördjupande samtal.

Kvällen inleds med Waiting Room, en performance av Namér som framförs av dansarna Cajsa Godée och Timothy Kakeeto med musik av LVDF och visuals av Jenny Forsgren. Stycket är ett utdrag av en kommande scenkonstföreställning – som utvecklar sig ur Namérs film A Bath in My Mother’s Womb, en experimentell kortfilm som genom dans utforskar stadierna födelse, kaos och stillhet.

Därefter följer en filmvisning och ett samtal mellan Mona Namér och Mika Aberra, en av filmens tre fotografer, om att gestalta kroppens rörelser och dans med rörlig bild, samt om det kollektiva arbetet med projektet från skiss till dans- och kamerarörelser. Samtalet leds av Frames producent Maja Kekonius.

Kvällen görs i samarbete med Frame.

Musik av LVDF.
Visuals av Jenny Forsgren.

Mona Namér

Mona Namér är dansare, koreograf och creative director och är verksam inom scen- och filmproduktioner, som pedagog och i diverse konstprojekt. I hennes praktik utforskar hon hur dans och konst kan verka som ett alternativt språk för kommunikation och spegla vår samtid. Bland Namérs meriter finns arbete och samarbeten med bl.a Little Dragon, Tove Styrke, IKEA, Afropunk NYC, Kampnagel Hamburg och GöteborgsOperan.

Filmen A Bath In My Mother’s Womb hade premiär på Göteborgs Film Festival 2022.

I samarbete med Folkuniversitetet.