Aktiviteter
Mån 6 nov
19:00–21:00

konst som motstånd: drömmarnas monument

Datum Mån 6 nov
Tid 19:00–21:00
Entré 70 kr
Past occasion
konst som mostånd: drömmarnas monument Foto: Ann-Sofi Roxhage

Ett samtal om den ”otyglade konsten”, friheten och demokratin.

Tillsammans med Stora Teatern kommer vi ha ett samtal som tar avstamp i konstverket Drömmarnas monument, en konstnärlig intervention som ägde rum utanför konsthallen under sommaren. Drömmarnas monument var ett fristående konstprojekt i vår tidigare sommar-och jubileumsutställning Jag föreställer mig ett hem.

Som bakgrund till monumentet finns en pågående debatt om bortbyggandet av stadens kulturplatser bland hyreshöjningar, nya höghus, fallna konstnärliga verksamheter och en kapad kulturbudget. På vilket sätt är motståndet mot det ordnade och det rationella viktigt i en demokrati? Vad drömmer vi om? Vilken frihet pratar vi om?

DELTAGARE I PANELEN

Petra Johansson, konstnärlig ledare Göteborgs Konsthall

Emelie Sterner, konstnär och del av arbetsgruppen för Drömmarnas monument

Astrid von Rosen, professor i konst- och bildvetenskap vid Institutionen för kulturvetenskaper vid Göteborgs universitet

Björn Siesjö, stadsarkitekt Göteborg stad

Samtalet kommer att ledas av Johan Hilton, kulturchef på GP.

I samarbete med Stora Teatern.

KONST SOM MOTSTÅND

Konst som motstånd är en serie möten som Stora Teatern har med aktuella konstnärer som använder sin konst medvetet, för att förändra något i samhället. Det kan vara en bildkonstnär, filmare, författare, musiker eller scenkonstgrupp. Viljan att påverka och förändra med sin konst är den gemensamma nämnaren.