Konstnären Josefin Östberg Olsson som medverkar i utställningen Burnout, samarbetar med det psykedeliska rockbandet Ultra Satan i en unik spelning i möte med hennes verk!

Verket Demolition Derby består av fem bilar som tagit del i ett demolition derby där bilar krockats mot varandra tills endast en bil fortfarande rullar. Ett demolition derby bygger på oordning och överlevnad, och för tankarna till en stundande apokalyps.

Mitt bland bilarnas kraschade kroppar får vi ta del av en spelning av det Göteborgsbaserade psykedeliska rockbandet Ultra Satan. Tung musik, fysiska kroppar, rörelser och kemi – kan bilarna bli som en del av bandet och existera tillsammans med deras kroppar och energi, som hierarkiska jämlikar?

Med ett ljud som bäst kan beskrivas som ett oheligt äktenskapet mellan Brian Enos Fourth World och Motörheads hellraise, tar Ultra Satan med dig på en musikalisk resa som är lika mycket lycka som blitzkrieg.

Bandet består av andra Göteborgsband, som SPR! och Fontän och även om de fortfarande har en fot i den elektroniska krautrockscenen är det ett stort steg bort från den introverta psykedeliska musiken till något mycket mer konfrontativt och extrovert.

Detta är antietablissemang och antikultur i dess yttersta mening och i mötet med Josefin Östberg Olssons installation Demolition Derby är det lika mycket ett konstnärligt statement som en inbjudan till att dansa!

I samarbete med Folkuniversitetet.

LÄS OM
utställlningEN