Artscape 2016

25 juli 2016 - 21 augusti 2016

Under Artscape 2016 uppfördes arton konstverk av nitton konstnärer i stadens samtliga tio stadsdelar, flera av dem har blivit permanenta.

Artscape 2016 var en gatukonstfestival som tog plats runt om i Göteborg 25 juli – 21 augusti 2016. Festivalen initierades av organisationen Artscape som förverkligade projektet i samarbete med Urban Konst. Sammanlagt uppfördes arton konstverk av nitton konstnärer i stadens samtliga tio stadsdelar.

Bland andra uppförde konstnären Rone ett 40 meter högt konstverk i Frölunda som idag är en av Sveriges högsta muralmålningar, den brittiska konstnären Cityzenkane uppförde en temporär väggfast 3D-skulptur på Andra Långgatan i Linnéstaden, och den argentinska konstnären AnimalitoLand målade sagodjur på en fasad i Hammarkullen. Det är bara några av de konstverk och intryck som Artscape lämnat efter sig runt om i staden.

Under festivalen anordnade Urban Konst guidade bussturer för över 2000 personer, workshops och samtal. Dessutom bjöds organisationen Göthenburgo och illustratören Rocio Soto in att utforma en karta över Artscapeverken i Göteborg, som än idag går att använda för att hitta flera av verken som blivit permanenta.

Läs mer om Artscape 2016 på artscape.se.