Vernissage och sommarfest: Nina Bondeson

Fredag 20 maj 2022, kl. 16:30 - 22

Välkommen till en härlig sommarvernissage för konstnären Nina Bondesons separatutställning Kom in, sa hon – mitt rum är en storms öga.

Vi är stolta och glada över att få visa närmare 200 verk ur Bondesons oerhört stora och mångfacetterade produktion med måleri, grafik, broderi, skulptur, väggmålningar och mycket mer. Som om inte detta vore nog så kommer den här vernissagen även erbjuda mat, dryck, musik, poesi, konstnärssamtal, och ett tillfälle att umgås på vår bakgård som transformerats till en uteservering.

Konstnären Nina Bondeson är själv på plats under vernissagen, och i ett samtal med utställningsintendent Liv Stoltz berättar hon om sina verk och om arbetet med utställningen. Gitarristen Erik Ivarsson framför musik som specialkomponerats för tillfället, skrivarkollektivet Qalam läser texter som skrivits i relation till Bondesons arbete och Nynningen ger en konsert som tar oss in i aftonen.

Under hela kvällen kan du köpa säsongsbaserad vegetarisk mat och dryck hos Restaurang Gården som tillfälligt flyttat in på vår bakgård.

Ingång sker via vår huvudentré.

Ingen föranmälan behövs.

Program

Kl. 16.30 Dörrarna öppnas
Kl. 17.15 Stina Edblom, Konstnärlig ledare, hälsar välkommen
Kl. 17.30 Konstnärssamtal med Nina Bondeson och utställningsintendent Liv Stoltz
Kl. 18.45 Livespelning med Erik Ivarsson
Kl. 19 Läsning med Qalam
Kl. 20 Konsert med Nynningen
Kl. 21 Musik och häng

Restaurang Gården serverar vegetarisk mat och dryck under kvällen.

Erik Ivarssons gitarrspel är måleriskt och direkt. Med ett helt eget sound och en skulpterande berättarteknik tar han sig igenom diverse teman och funderingar kring hur det är att vara människa i detta universum. Han har bland annat komponerat och givit ut musik med grupperna; Epidot, Parallel Activity och Machetes och är aktuell med en triptyk bestående utav instrumentala solostycken.

Qalam är ett skrivarkollektiv och en plattform som ger utrymme för röster som inte brukar höras i litteratursverige. Kollektivet utgår från tanken att skrivande och språk är viktiga i processen för att avkolonisera sinnena och samhället. Ett av Qalams fokus är att den personliga utvecklingen och det egna skrivandet ska få bidra till ett gemensamt utforskande.

Nynningen är en musikgrupp med rötterna i sjuttiotalets progressiva musiktradition. Gruppen startade 1970 av Bertil Goldberg och Tomas Forssell som en akustisk duo, men består idag av åtta medlemmar. Nynningen har släppt ett antal album och turnerat flitigt över hela Sverige på festivaler och klubbar. Den senaste skivan med titeln Anakonda och andra låtar kom ut 2021.

Restaurang Gården har sedan starten fokuserat på att servera mat lagad av lokalt odlade råvaror i säsong. Här kan du njuta av hantverksviner från mindre importörer och öl från lokala mikrobryggerier. Restaurang Gården öppnade i en källarlokal på Vasagatan 2018 men finns idag på Konstepidemin, ett stenkast från Linnéplatsen.


I samarbete med Restaurang Gården.