Konstnärssamtal: Anders Sunna, Michiel Brouwer och Simon Gush

Söndag 8 december 2019, kl. 14 - 16:30

En uttrycksfull målning där man bland annat ser en pojke med samisk klädsel, en spårvagn och en varelse som äter trasiga sedlar.
Anders Sunna, Swedish Cooperation Game, 2017

Välkommen till en eftermiddag där tre av de deltagande konstnärerna i Varje löv är ett öga presenterar sina konstnärskap och verk i utställningen! Presentationerna fördjupas därefter av samtal med inbjudna gäster.

Kl. 14-15: Anders sunna, michiel brouwer och arne müller

Konstnärerna Anders Sunna och Michiel Brouwer presenterar sina konstnärskap och verk i utställningen Varje löv är ett öga. Dessutom gästar journalisten och författaren Arne Müller, och berättar om sin bok Smutsiga miljarder: den svenska gruvboomens baksida (2014). Boken visar på konsekvenserna av gruvindustrin i norra Sverige, med gruvdammar som havererat, metalläckage långt över tillåtna gränser och omfattande konsekvenser för renägande samer och boende i områden som exploateras.

Presentationerna följs av ett samtal mellan Anders Sunna, Michiel Brouwer och Arne Müller, modererat av Stina Edblom, konstnärlig ledare, Göteborgs Konsthall.

Kl. 15.30–16.30 Simon gush och Jyoti Mistry

Konstnären Simon Gush håller en presentation kring processen bakom arbetet med videoverken Land is in the Air, Working the Land och A Button without a Hole, som kretsar kring en omfattande landkonflikt som just nu utspelar sig i Sydafrika, och som konstnärens familj har kopplingar till.

Presentationen följs av ett samtal med filmskaparen och forskaren Jyoti Mistry, professor i filmisk gestaltning på Akademin Valand. Samtalet är på engelska.

Fri entré. Välkommen!


Programmet genomförs i samarbete med Folkuniversitetet.