Förändringar kring kommande utställningar på Göteborgs Konsthall

Med anledning av coronavirusets spridning förlängs Göteborgs Konsthalls pågående utställning Varje löv är ett öga till och med den 30 augusti 2020. Den kommande utställningen At this point (4-26 april) ställs in och Kemang Wa Lehuleres soloutställning Bring Back Lost Love skjuts upp till våren 2021.

Med anledning av coronavirusets spridning förlängs Göteborgs Konsthalls pågående utställning Varje löv är ett öga till och med den 30 augusti 2020. Den kommande utställningen At this point (4-26 april) ställs in och Kemang Wa Lehuleres soloutställning Bring Back Lost Love, som skulle ha visats 16 maj-30 augusti, skjuts upp till våren 2021.

– Vi behöver ändra i vår utställningsplanering med anledning av coronavirusets spridning, säger Ann-Sofi Roxhage, chef för Göteborgs Konsthall.

Utställningen At this point skulle ha ägt rum mellan 4-26 april 2020 och presenterat verk och projekt av 13 masterstudenter i Fri konst från HDK-Valand. Beslutet att ställa in utställningen har tagits i samråd med HDK-Valand.

– Att ställa in utställningen At this point är väldigt tråkigt, både för publiken och studenterna själva, som arbetat hårt med sina projekt. Tyvärr ser både vi och HDK-Valand att det under rådande omständigheter inte är möjligt att vare sig installera eller genomföra utställningen, och hoppas att publiken har förståelse för detta, säger Ann-Sofi Roxhage.

Sommarens utställning Bring Back Lost Love med den sydafrikanske konstnären Kemang Wa Lehulere skjuts upp till våren 2021. Utställningen presenterar nya och platsspecifika verk som kräver närvaro av konstnären och hans team. De senaste dagarnas beslut om in- och utreseförbud i både Sydafrika och inom EU gör det inte möjligt för dem att resa till Göteborg. Ny utställningsperiod är 30 januari-11 april 2021.

Göteborgs Konsthall förlänger nu den pågående utställningen Varje löv är ett öga. Utställningen, som var planerad att stänga den 22 mars 2020, visas till och med den 30 augusti 2020.

– Vi är samtidigt glada att kunna förlänga vår pågående utställning Varje löv är ett öga. Utifrån nuvarande bedömning har Göteborgs Konsthall fortsatt öppet för besökare, säger Ann-Sofi Roxhage.

Varje löv är ett öga presenterar verk av Anders Sunna, Michiel Brouwer, Otobong Nkanga, Isuma och Simon Gush. Genom video, installation, måleri och skulptur lyfts frågor kring markkonflikter, exploatering av naturresurser och ursprungsbefolkningars rättigheter. Utställningen har öppet enligt konsthallens ordinarie öppettider.

Pressmeddelande publicerat 19 mars 2020.