Verket The Memor visas på Göteborgs Konsthall

Mellan den 10-18 augusti 2019 kan du ta del av den koreograferade VR-installationen The Memor av konstnärsduon Lundahl & Seitl och ScanLAB Projects. Verket upplevs av en person åt gången under 20 minuters tid. Tiderna är fullbokade, men det går bra att anmäla dig till kölista på plats på konsthallen.

The Memor är en del av verket Eternal Return (2019) av Lundahl & Seitl och ScanLAB Projects, och presenteras i samband med utställningen Fragmented Realities. Genom en serie händelser i Mixed Reality, som behandlar minnet i relation till tid och förnimmelse, ledsagas du som besökare genom ett digitalt arkiv av byggnader, landskap, ljud och dofter. En science fiction-roman av Malin Zimm, baserad på konstverket, utgör en del av installationen. Läs mer om The Memor här.

Verket upplevs av en person i taget. Rekommenderad ålder är från 12 år eller i vuxens sällskap. Det är helt kostnadsfritt att boka och ta del av verket.

”Jag svävar snart i mörker, runtom syns ett skimrande rutnät. En guidande röst pratar till mig genom lurarna. De korniga konturerna av en verkstad uppenbarar sig och jag försöker känna på verktyg och möbler, men mina armar och händer syns inte och jag förnimmer bara luft. Hisnande.”
– Sara Arvidsson, Göteborgs-Posten Kultur. Läs hela recensionen här!