Välkommen vår nya konstnärliga ledare: Stina Edblom!

StinaEdblombild600400px

Vi är mycket stolta över att kunna välkomna Stina Edblom som ny konstnärlig ledare för Göteborgs Konsthall. Hon kommer senast från Göteborgs Internationella Konstbiennal (GIBCA), där hon sedan 2012 arbetat som konstnärlig ledare.

Stina Edblom är född 1979 och bor i Göteborg. Hon har en masterexamen i Samtida Konstteori från Goldsmiths College, University of London, och har arbetat brett med samtidskonst sedan 2005. Bland annat har hon arbetat med stora, internationella konstbiennaler som São Paulo-biennalen, och nu senast som konstnärlig ledare för Göteborgs Internationella Konstbiennal. Genom det arbetet har hon byggt upp ett stort och brett kontaktnät inom samtidskonsten, både lokalt och internationellt.

– Jag är verkligen glad och stolt över det här uppdraget. Det ska bli fantastiskt spännande att få bidra till Göteborgs Konsthalls fortsatta utveckling, och verka för att flytta fram positionerna för samtidskonsten i staden, säger Stina Edblom.

Huvuduppgiften för den konstnärliga ledaren blir att utveckla Göteborgs Konsthalls identitet, arbetsformer och publika relation, samt att leda arbetet med utställningar, program och pedagogik.

– Jag ser fram emot att arbeta för att skapa en aktuell och välkomnande mötesplats, som med utgångspunkt i konsten kan öppna upp för nya samtal om vår samtid. Det arbetet ser jag som oerhört viktigt med tanke på de stora förändringar och utmaningar vårt samhälle står inför just nu, säger Stina Edblom.

– Det känns väldigt roligt att kunna välkomna Stina Edblom till Göteborgs Konsthall. Jag är övertygad om att hon genom sina meriter, sitt arbetsätt och stora engagemang kan stärka institutionens roll både lokalt och nationellt, säger Ann-Sofi Roxhage, chef för enheten Samtidskonst och gestaltning i Göteborgs Stads kulturförvaltning, där Göteborgs Konsthall ingår.

Stina Edblom tillträder tjänsten den 18 september 2017.

Varmt välkommen, Stina!