Utställningsintendent till Göteborgs Konsthall

Arbetsplatsbeskrivning

Göteborgs Konsthall visar tillfälliga utställningar med fokus på internationell och svensk samtidskonst. Genom utställningar, program och projekt av olika slag är målet att visa utvecklingen inom samtidskonsten, att åskådliggöra dess mångfald och att ge exempel på den relevans konst kan ha i olika sammanhang. Göteborgs Konsthall ingår i Göteborgs Stads kulturförvaltning. Som medarbetare på Göteborgs Konsthall blir du del av en grupp som vill vara mitt i samhällsdebatten och som drivs av en önskan att nå och angå människor. Vi eftersträvar en arbetsplats som speglar samhällets mångfald.

Arbetsbeskrivning

Som utställningsintendent och projektledare på Göteborgs Konsthall arbetar du aktivt med alla utställningsproduktioner, ibland som projektledare då konstnärlig ledare eller extern part är utställningens curator och ibland som curator. Du arbetar nära konsthallens enhetschef och konstnärliga ledare i planeringen och genomförandet av verksamhetens alla projekt och du kommer att ha en samordnande roll för den övergripande projektplaneringen. I utställningsprojekten arbetar du med alla delar så som bland annat research, externfinansiering, planering, installering, avtal, transporter, försäkringar, dokumentation, uppföljning och utvärdering.

Utöver ovanstående arbetsuppgifter innehar du också en roll som värd i relation till inbjudna personer, curatorer, konstnärer med flera. I ditt arbete ingår även textproduktion för publicering i olika medier som till exempel webb, katalog och programblad. I projekten är du tydligt närvarande och utgör en överbryggande och samordnande länk mellan olika funktioner. Du deltar aktivt i konsthallens programarbete och medverkar även i visningar, konstnärssamtal och seminarier.

Observera att tjänsten är ett vikariat med förväntad start i mitten på mars 2017. Sysselsättningsgraden varierar enligt följande omfattning; 100 % under mars till och med 30 september 2017 därefter 50% till och med 31 december. Vikariatet beräknas pågå längst till 2017-12-31 eller tills ordinarie medarbetare är åter i tjänst. Möjlighet till förlängning finns.

Kvalifikationer

Tjänsten kräver en god teorietisk förankring och det är därför ett krav att du har en akademisk utbildning motsvarande minst fil.kand inom ämnesområde relevant för samtidskonstinstitutionen.
Du har dokumenterat goda kunskaper om samtidskonst, såväl nationell som internationell och är väl insatt i en samtida konstdiskurs. Vi vill att du har någon form av projektledarutbildning eller annan utbildning som enligt arbetsgivaren bedöms som likvärdig. Därtill ska du ha dokumenterad erfarenhet av att ha lett arbetet med samtidskonstutställningar, antingen som curator eller projektledare. Det innebär att du har erfarenhet av att självständigt genomföra projekt inom en konstinstitution, har du dessutom genomgått en curatorsutbildning och erfarenhet av deltagardrivna processer är detta meriterande.

Textproduktion är en viktig del av arbetet och därmed behöver du behärska svenska och engelska obehindrat. Utöver detta har du en god stilistisk förmåga och skriver språkligt korrekt.

Som person vill vi att du;

  • är aktiv i yrkesmässiga sammanhang som är relevanta för samtidskonsten och också har en god omvärldsbevakning kring vad som sker inom samtidskonstområdet
  • har ett samhällsintresse och ser det som en utmaning att utveckla dialogen med nya och befintliga målgrupper.
  • har förmågan att skapa kontakter och underhålla goda relationer
  • är målinriktad, strukturerad och noggrann
  • är kommunikativ och alltid strävar efter att ha god framförhållning
  • är samarbetsorienterad, prestigelös och har förmågan att främja en god och positiv stämning i arbetsgruppen
  • strävar efter att besökaren ska få en så bra upplevelse som möjligt av Göteborgs Konsthall

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning:   Heltid / deltid

Tillträde: Senast mitten av mars 2017

Vikariatet beräknas pågå längst till 2017-12-31 eller tills ordinarie medarbetare är åter i tjänst. Möjlighet till förlängning finns.

Ansökan

Ansök senast:   2017-01-16
Referensnummer:   A639246
Välkommen att söka genom att: Göra en digital ansökan via denna länk.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson:
Ann-Sofi Roxhage
Konsthallschef
031-368 34 61

Facklig företrädare:
Elisabet Udd
Saco-DIK
031-368 34 53