Programsamordnare sökes!

 

ARBETSUPPGIFTER

Vi söker nu en programsamordnare till Göteborgs Konsthall. Vill du vara med och utveckla Göteborgs Konsthall som en unik och angelägen programscen i Göteborg med ett dynamiskt programutbud som riktar sig till olika målgrupper från den nyfikna till den initierade besökaren.

Göteborgs Konsthall är en del av Göteborgs Stads kulturförvaltning och visar tillfälliga utställningar med fokus på internationell och svensk samtidskonst. Genom utställningar, program och projekt av olika slag är målet att visa utvecklingen inom samtidskonsten och att åskådliggöra konstens mångbottnade uttryck och relevans i olika sammanhang. Vi eftersträvar en arbetsplats som speglar samhällets mångfald och som medarbetare blir du del av en grupp som drivs av att nå ut och vara angelägen för en stor publik.

Som programsamordnare har du ansvar för planering, samordning, genomförande och uppföljning av konsthallens programverksamhet. Du ansvarar för program riktade till allmänheten som till exempel konstnärspresentationer, performance, musikframträdanden, samtal, seminarier och vernissage. Med konsten och publiken som utgångspunkt jobbar du med perspektiven tillgänglighet, normkritik, mångfald och inkludering. I dina arbetsuppgifter ingår även följande:

• Bygga nätverk och samarbeten med aktörer och utövare inom konst- och kulturfältet och dess angränsande områden lokalt, nationellt och internationellt.
• Utveckla nya och angelägna programformat för att nå en bredare publik.
• Utarbetande av form och rutiner för programverksamheten.
• Arbeta aktivt i frågor som rör finansiering och ekonomisk uppföljning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett levande intresse och god kännedom om samtida konst. Du har en högskoleexamen inom konst/humaniora eller andra ämnen som bedöms relevanta för tjänsten. Du har dokumenterad erfarenhet av programarbete både självständigt och i grupp, gärna med inriktning mot den samtida konsten. Det är meriterande om du har drivit projekt från start till mål med goda resultat. För att klara uppdraget har du goda nätverk inom konst- och kulturfältet samt ett levande intresse för konst, kultur och aktuella samhällsfrågor.

För att kunna utveckla programverksamheten krävs det att du har ett stort mått av självständighet, är strukturerad och kan driva projekt från start till mål och arbeta mot deadlines. För att trivas i rollen är du som person utåtriktad och du har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra. Vidare har du förmågan att entusiasmera och engagera kollegor men också publik då rollen som programsamordnare även innebär att moderera och aktivt delta i programaktiviteter.

Flera av våra besökare och de konstnärer vi samarbetar med talar inte svenska därför behöver du ha goda kunskaper i engelska. Talar du därutöver något utomeuropeiskt språk är detta meriterande. Gärna något av de mest förekommande språken i Göteborg. Du har god kännedom i Officepaketet och digitala kommunikationskanaler.

Välkommen med din ansökan! Sista ansökningsdag är den 31 januari 2021. 

Anställningsvillkor

Omfattning 60%, eventuell möjlighet att därutöver arbeta med externfinansierade projekt.
Helg och kvällstjänstgöring förekommer.