Ledigt jobb: Projektsamordnare till Urban Konst

 

Arbetsbeskrivning

Vill du utveckla möjligheten för att fler ska kunna ta del av och utöva urban konst* i alla dess former? Trivs du dessutom i en samordnande roll med många kontaktytor och med konsten som uttrycksform? Då är detta tjänsten för dig.

Du kommer att ingå i Göteborgs Konsthall, vilken verksamheten Urban Konst är en del av. Göteborgs Konsthall är belägen på Götaplatsen, och blir din arbetsplats.

I en verksamhet som aldrig står stilla utan präglas av framåtanda och visioner söker vi nu en projektsamordnare som vill vara med och bidra till utvecklingen av en dynamisk konststad där fler kan vara med och påverka. Tillsammans med oss kommer du att genomföra projekt och programlägga med syftet att främja den urbana konsten i staden. I din roll som projektsamordnare kommer du att ha ett nära samarbete med projektledaren kring olika processer som rör urban konst i staden samt kommunicera med berörda verksamheter, brukare och aktörer. På arbetsplatsen är du med och skapar en god samarbetskultur och medverkar till en tydlig och tillgänglig verksamhetsplanering utifrån det egna området. Även ett visst kommunikationsarbete kommer att ingå i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom området med inriktning mot konst och humaniora eller dig som har motsvarande yrkeserfarenhet. Du ska ha erfarenhet av att ha samordnat eller producerat kultur, gärna med inriktning mot urban och offentlig konst. Det är meriterande om du tidigare genomfört projekt i dialog och samarbete med aktörer i lokalsamhället.

Vi söker dig som har ett engagemang i frågor om representation och demokrati i förhållande till våra offentliga rum och ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i interkulturella sammanhang. Då en del av tjänsten omfattar rådgivning gentemot offentlig förvaltning, urbana konstaktörer och det civila samhället, är det meriterande om du är väl förankrad i den urbana konsten och har erfarenhet av processarbete inom offentlig konst.

Ett krav för tjänsten är att du har grundläggande datakunskaper inom Office-programvaror och gärna kunskaper inom bildhanteringsprogram som Photoshop eller Indesign. Vi förutsätter att du uttrycker dig väl i tal och skrift. Talar du något utomeuropeiskt språk är detta meriterande.

Som person är du ansvarsfull, du är van vid att planera och genomföra projekt med god förståelse för kreativa processer. Du drivs av en vilja att genom workshops, aktiviteter och andra projekt utveckla relationer med deltagare och publiken. För att lyckas med detta har du förmågan att lyssna in och vara mottaglig för andras perspektiv. Då omständigheterna kan variera är det viktigt att du ser möjligheter i förändringar där du kan dra logiska slutsatser och anpassa ditt arbetssätt utifrån situation. Det är därför viktigt att du självständigt kan driva arbetet framåt inom ramen för ditt uppdrag.

En stor del av verksamheten bygger på relationer med andra aktörer varför god samarbets-och organisationsförmåga är egenskaper som vi värdesätter. Det är viktigt att du har vilja och förmåga att agera utifrån Göteborgs stads förhållningsätt och hur dessa ska omsättas i praktiken samtidigt som du främjar ett normkritiskt förhållningssätt.

*Begreppet urban konst används i verksamheten för att benämna graffiti- och gatukonstens visuella språk men det centrala är inte det specifika uttryckssättet, utan viljan att genom konstnärliga interventioner förändra en plats eller situation i staden.

Välkommen med din ansökan! Sista ansökningsdag är den 10 mars 2019. 

Anställningsvillkor

Omfattning: Deltid
Antal tjänster: 1
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: 2019-05-01. Tillsvidare, deltid om 60%. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

Ann-Sofi Roxhage
Chef, Göteborgs Konsthall
Telefon: 031-368 34 61

Facklig företrädare:
Elisabet Udd
Saco-DIK
Telefon: 031-368 34 53

Om Kulturförvaltningen

Kulturförvaltningen verkar för ett brett konst- och kulturliv för alla att delta i. Vi arbetar för en hållbar och öppen stad som sätter kulturen och konsten i centrum.
Kulturförvaltningen har cirka 400 anställda som verkar inom tre huvudsakliga sektorer: Bibliotek, Museer, och Fri konst och kultur.

Ansök här!