Information med anledning av coronaviruset

Du som är frisk är välkommen att besöka oss, men var extra noga med handhygien och tänk på att hålla avstånd. Besök gärna konsthallen på egen hand eller i mindre sällskap. Är du inte frisk vill vi att du avstår ditt besök av hänsyn till dina medmänniskor. Nedan kan du läsa mer om vad som gäller inför ditt besök.

under besöket

Antalet besökare anpassas utifrån Folkhälsomyndighetens aktuella riktlinjer för allmänna sammankomster. Detta för att undvika trängsel och se till att våra besökare kan hålla tryggt avstånd inne i konsthallen. Vi ber om förståelse för eventuella väntetider.

Skolklasser

Under hösten tar vi återigen emot skolklasser. Läs mer om vad som gäller för lärare och skolklasser här.

Aktiviteter och program

För att se vad som händer på konsthallen, se mer information i vårt program. Konsthallen vidtar åtgärder för att dessa ska upplevas som trygga att delta i. Under vårvintern gjorde vi flera digitala visningar som du fortfarande kan ta del av, läs mer om vårt digitala utbud nedan.

Övriga åtgärder

Vi har infört extra städrutiner för att minska risken för smittspridning. Vi uppmanar även våra besökare att vara extra noga med handhygien och att hålla behörigt avstånd till övriga besökare. Handsprit finns vid receptionen och på toaletterna.

Vi har monterat plexiglas framför receptionen, samt golvmarkeringar för att säkerställa att behörigt avstånd hålls.

För mer information se till exempel Folkhälsomyndighetens information om covid-19 och myndigheternas samlade information på krisinformation.se.

Ta del av vårt digitala utbud

Tidigare i år gjorde vi livevisningar från utställningen Bring Back Lost Love med Kemang Wa Lehulere, du kan fortfarande se dem på Instagram.

GKH digitalt kan du lyssna på samtalsserien Konstkritik och se tips på hur du kan skapa själv hemma.