Information med anledning av coronaviruset

Öppet med restriktioner

Göteborgs Konsthall planerar att öppna för publik igen tisdagen den 20 april efter ett beslut från Göteborgs Stads kulturnämnd. Öppningen planeras med reservation för att beslutet kan ändras utifrån rådande smittläge och restriktioner.

Du som är frisk är välkommen att besöka oss, men var extra noga med handhygien och tänk på att hålla avstånd. Besök gärna konsthallen på egen hand eller i mindre sällskap. Är du inte frisk så vill vi att du avstår ditt besök av hänsyn till dina medmänniskor. Nedan kan du läsa mer om vad som gäller inför ditt besök.

Färre besökare i huset

För att undvika trängsel och se till att våra besökare kan hålla tryggt avstånd begränsar vi antalet samtidiga besökare på konsthallen till max 35 personer. Vi har även infört begränsningar per utställningsrum, se skyltning i respektive rum. Vi ber om förståelse för att du kan få vänta en stund innan du får komma in.

Förbokning

Vi har i dagsläget inte möjlighet att erbjuda förbokning.

Aktiviteter och program

Med anledning av rådande situation har vi beslutat att ställa om till digitala aktiviteter. Visningar och andra fysiska aktiviteter är tills vidare inställda. Läs mer om vårt digitala utbud nedan.

Övriga åtgärder

Vi har infört extra städrutiner för att minska risken för smittspridning. Vi uppmanar även våra besökare att vara extra noga med handhygien och att hålla behörigt avstånd till övriga besökare. Handsprit finns vid receptionen och på toaletterna.

Våra värdar räknar besökare vid in- och utgång för att säkerställa att maxantalet inte överskrids.

Vi har monterat plexiglas framför receptionen, samt golvmarkeringar för att säkerställa att behörigt avstånd hålls.

För mer information se till exempel Folkhälsomyndighetens information om covid-19 och myndigheternas samlade information på krisinformation.se.

Ta del av vårt digitala utbud

Följ oss på Instagram och se livevisningar från utställningen Bring Back Lost Love med Kemang Wa Lehulere, varje tisdag klockan 15 från 9 februari.

GKH digitalt kan du se en intervjufilm med Kemang Wa Lehulere, där han berättar om bakgrunden till utställningstiteln, återkommande teman, materialen han använder och om sina inspirationskällor. Där finns också filmade visningar från tidigare utställningar som Vår himmel röd och Varje löv är ett öga. Du kan även lyssna på samtalsserien Konstkritik och se tips på hur du kan skapa själv hemma.

Senast uppdaterad 2021-04-08.