Inbjudan: Delta i nytt demokrati- och konstprojekt!

Är du mellan 13 och 26 år och vill lära dig mer om konst och mänskliga rättigheter? Anmäl dig till projektet Konst på heder och samvete – en utbildning av Göteborgs Konsthall och verksamheten Elektra, Fryshuset Göteborg.. I utbildningen – som sker på kvällstid – vävs frågor om samhälle, jämställdhet och demokrati samman med konst och skapande.

I utbildningarna Hjältar/Hjältinnor på Fryshuset Göteborg får du bland annat lära dig om fördomar, utanförskap och demokrati. Här diskuteras frågor kring normer, rasism och HBTQ i syfte att stärka deltagarnas självkänsla och motverka sociala och kulturella maktstrukturer.

Med dessa utbildningar som utgångspunkt startar Göteborgs Konsthall tillsammans med Elektra, Fryshuset Göteborg, under våren 2018 ett nytt spännande projekt.

I Konst på heder och samvete vävs dessa frågor samman med diskussioner om samtida konstverk och konstnärskap. Vad kan konsten lära oss om exempelvis mänskliga rättigheter, demokrati och jämställdhet?

Under utbildningens gång får du bland annat träffa olika konstnärer, ta del av konstnärliga processer och metoder som relaterar till ämnet, utmana dig själv genom svåra diskussioner och prova på olika skapande aktiviteter. Efter utbildningens slut har du fått både kunskap och nya vänner, och blir diplomerad som hjälte eller hjältinna.

  • Gruppen träffas en gång i veckan, på kvällstid, onsdagar eller torsdagar.
  • Plats blir både Göteborgs Konsthall vid Götaplatsen och Fryshuset i Kviberg.
  • Projektet pågår i 1,5 år – mellan mitten av februari 2018 och slutet av maj 2019 och drivs av Elektra, Fryshuset Göteborg tillsammans med Göteborgs Konsthall.

Vill du anmäla dig, eller veta mer? Hör av dig! Vi sätter samman gruppen i början av februari.

Armin Azadkhah, Elektra: armin.azadkhah@fryshuset.se, 070-788 04 35
Rozha Baban, Elektra: rozha.baban@fryshuset.se