Göteborgs Konsthall ett steg närmare en flytt

Magasin113

En flytt närmar sig från Göteborgs Konsthall. Älvstranden Utveckling och Kulturförvaltningen har tecknat avsiktsförklaring för att etablera Göteborgs Konsthall i Magasin 113 i Frihamnen. 

Det känns helt rätt att etablera Konsthallen i Frihamnen. Jag tror att Magasin 113 kommer att bli en kreativ plats där Konsthallen får möjlighet att nå ut på ett helt nytt sätt, säger Anna Rosengren, förvaltningsdirektör på kulturförvaltningen.

Avsiktsförklaringen är inte någon garanti för Konsthallens etablering i Frihamnen, men innebär att det finns en gemensam ambition att etablering ska kunna ske. Preliminär yta för utställningshall samt produktionsyta är 1 000-1 200 kvadratmeter. Konsthallen ska även sammankopplas med den framväxande Jubileumsparken, genom gestaltning och program.

Magasin 113 är inte bara en byggnad, utan ska ses som ett kvarter vars innehåll och program driver utvecklingen i Frihamnen och inspirerar till att tänka nytt. Under våren 2017 inleddes konkretiseringen av utvecklingen av Magasin 113 i Frihamnen som en del av utvecklingen av Frihamnsområdets mest centrala punkt.

Här kan du se var byggnaden ligger (Google Maps).

Läs hela pressmeddelandet här!