Digitala upplevelser

Villovägar – en familjeföreställning

Välkommen att följa med på ett dramaäventyr om att hitta hem med skådespelaren Ulrica Flach. Äventyret inspireras av och äger rum i utställningen Bring Back Lost Love och baseras fritt på boken Vinga på villovägar av Gun Jacobson och Lotta Geffenblad.

Vinga är en duvunge som precis har flyttat till ett nytt område med sin familj. När familjen har packat upp får hon ett uppdrag av sin pappa. Hon ska cykla till affären för att köpa sylt till plättarna de ska äta till middag. Hon ska cykla helt själv. Det är en härlig känsla att klara av något helt själv. Och vilket äventyr det blir. För när Vinga har köpt burken med blåbärssylt upptäcker hon att alla hus i det nya kvarteret, ser nästan likadana ut. Hur ska Vinga hitta hem till mamma och pappa? Och vilka är det egentligen som bor i alla hus?

Ålder: Från 3 år och uppåt.

Projektet är ett samarbete med Göteborgs Stadsbibliotek.
Manus, musik, dramatisering, regi: Ulrica Flach
Fritt efter Vinga på villovägar av Gun Jacobson och Lotta Geffenblad
Assisterande regi: Badou Jobe
Film och redigering: Barnfilmsskolan

Lärarhandledning

Vi har tagit fram en lärarhandledning till Vinga på villovägar. Lärarhandledningen kan användas för att fördjupa berättelsens tematik med barnen på förskolan. I handledningen ger vi exempel på samtalsfrågor som är kopplade till FN:s barnkonvention och hur ni kan arbeta praktiskt med kreativt skapande på förskolan. Lärarhandledningen finns att ladda ner som pdf på KuBo - Kultur för barn och unga.